Zanglessen in Zeist

Als je zangles overweegt, ben je hoe dan ook serieus van plan het talent dat je hebt te ontdekken en/of te ontwikkelen. Ongeacht het niveau waarop je zit, van koorzang tot conservatoriumkandidaat, je weet misschien wel dat je een goede stem hebt, maar je weet ook dat je verder wilt.

Zangles is een proces. Je lichaam is je instrument en dat is prachtig maar ook lastig, want elk zanginstrument is volkomen uniek. Daarom is de training om beter, veelzijdiger, overtuigender te worden met je stem voor iedereen anders. Gaandeweg het proces komen we er achter welke methode het beste bij jou past.

We richten ons op je techniek, je interpretatie van het muziekstuk en je expressie.

Hoe heeft Robert het geleerd?
Mijn eerste zanglessen kreeg ik op het conservatorium van Margreet Honig en Maarten Koningsberger. Terwijl ik aan mijn zangtechniek werkte kreeg ik interpretatielessen van pianist Rudolf Jansen en bas-bariton en barokspecialist Peter Kooij. Ik maakte kennis met de ‘Alexandertechniek’ bij Harry Maalman en José Peeters. Ik volgde ademlessen bij ademspecialist Paul Triepels en volgde een Buteyko-ademcursus bij Henriette Karsten. Ook volg ik met grote belangstelling nieuwe stromingen in de zangtechniek, zoals de Lichtenberg-methode en Estill Voice Training (EVT).

Alles wat ik leerde zet ik in om jou verder te helpen met de ontwikkeling van jouw stem, de interpretatie van muziek en de uitvoering.

Kosten voor zanglessen
Een les duurt in principe 45 minuten en kost €35.

Is dat nou wel voor mij, zangles?
Ja. Dat je je hier aan het oriënteren bent, betekent dat je echt verder wilt met wat je kunt. Ik maak geen onderscheid op niveau: of je nu naar het conservatorium wilt, op een koor zit en je techniek wilt verbeteren of op amateurniveau de hoofdrol hebt bij een operettevereniging en wat extra oefeningen wilt.

Iedereen die vooruit wil, is welkom.

Wil je meer weten over zangles? Vul mijn contactformulier in of bel mij!